start koningsnacht in stijl: gratis concert hotspot hutspot schieham 26 april 18:00

Jernej Bregar TeaforTrio:
Als u zich wilt onderdompelen in muziek van Wayne Shorter, Monk en Henderson…dan mag u 26 april dit concert niet missen. de avond voor koningsdag. Grote talenten, aan het begin van hun carriere en een gastspeler die
al op North Sea Jazz heeft gespeeld ….wat wil je nog meer?
Wees erbij! 26 april, aanvang 18.00 uur, reserveren is aan te raden op www.hotspothutspotschieham.nl

Jernej Bregar:
Jernej Bregar startte zijn 6 jaar durende muziekopleiding op de Ljubljana Waldorf School. Van 2013 tot 2016 was hij lid van de SOS Junior Orchestra en toerde hij door Bosnië, Servië en
Slovenië. Zijn opleiding vervolgde hij in 2016 op het Ljubljana Conservatory of Music and Ballet en slaagde als beste leerling van zijn lichting. In 2020 auditeerde hij voor The Big Band RTV Slovenia en performde hij als solist.
In 2021 zette hij zijn opleiding voort in Rotterdam bij ’t Codarts Conservatorium. Hij heeft in Nederland bij verschillende gelegenheden opgetreden, waaronder ’t North Sea Jazz Festival 2023.

TeaforTrio:
Wordt gevormd door zeer getalenteerde studenten en graduates van Codarts R’dam.

Line-up:
Pablo Rizo : piano
Sulav Maharzan : double bass
Laurens Buijs: drums
Opmerkelijk is hun persoonlijke connectie en chemie, waardoor
een intieme en tegelijkertijd opwindende sfeer wordt neergezet, een absolute jazzervaring voor de jazzliefhebber en luisteraar.
Want beleef niet alleen de muziek van deze “ jazzcats” , maar geniet ook van hun. kunstenaarschap en interpretatie van de jazz.

gratis concert: vrijdag 12 april 18:00, reserveer nu!

reserveren in is aan te raden op www.hotspothutspotschieham.nl
Henri Noorlander (1956) : (jazz) pianist/componist heeft in verscheidene formaties gespeeld,
componeert eigen muziek; is programmeur van de jaszondagen @het witte paard rotterdam en van hotspot hutspot schiejam, daarnaast leidt hij de maandelijkse Jamsessies in het oudste Jazzclub van Nederland de DJS ( Dordrecht) en organiseert hij Masterclasses. Oftewel een enthousiaste, bezige muzikant en liefhebber van de jazz. Nu hotspot hutspot schieham niet maandelijks maar2-wekelijks jazzconcerten organiseert , leek ’t Henri een goed idee om het publiek een aantal keer kennis te
laten maken met gastspelers die later in het jaar bij hotspot hutspot en/of het Witte Paard ( Vreewijk-Rotterdam) met hun bands of ensembles te beluisteren zijn.
On Invitation!
Henri nodigt gastspelers uit, ze spelen mee, ze worden geinterviewd, ze vertellen over hun muziek en ev. anekdotes.
U leert ze kennen en u wordt nieuwsgierig om nog meer van ze te horen!
Henri Noorlander: piano/Fender Rhodes.
Kees Bouwman: tenorsax,
Erwin Huigen : double bass,

( Wil je meer weten van Henri ? Kijk op www.henrinoorlander.nl.
In Februari 2023 is de EP ” New Mountains ” verschenen, te beluisteren op Spotify
https://open.spotify.com/album/205xirqP4DINLCxSPH2XfF…
Beluister ook zijn debuutalbum ‘ Let’s Go Back! ‘ )

gratis concert : hotspot hutspot schiejam met Ilja Reijngoud vrijdag 29 maart om 18:00

hotspot hutspot schiejam is een succes.. dus nu iedere 2 weken en nog steeds gratis

met vrijdag 29 maart om 18:00:
Ilja Reijngoud

Trombonist Ilja Reijngoud en zijn band ( met o.a. Rob van Bavel op piano ) spelen samen met jazzzangeres-gitariste Davina Marinozzi een selectie van Italiaanse jazz, filmmuziek en pop, bewerkt in eigentijdse jazzy stijl. Mooie melodieën, rijke harmonieën en melodramatische teksten zorgen voor een heerlijke avond!
je vindt Ilja ook op spotify en Apple Music

help ons om het gratis te houden:

-reserveer online, en kom ook echt

-kom gelijk lekker eten, als je het kan missen, bestel er een flesje wijn bij.

-nog steeds geld over? doneer een maaltijd voor wie het geld niet heeft https://heatandeat.nl/products/schiedam?_pos=1&_sid=7b328cefd&_ss=r

heb je zelf geen geld? je bent welkom, het concert is gratis en dankzij heat and eat hebben we een gratis maaltijd voor je. wel handig als je ook even reserveert.

mede mogelijk gemaakt dankzij het de groot fonds en fonds Schiedam Vlaardingen. de programmering is in handen van @henri Noorlander

gratis concert: 8 maart 18:00 uur >David golek

hotspot hutspot schiejam is een succes.. keer op keer zitten we vol. daarom maken we het nog wat spannender voor onszelf. iedere 2 weken vanaf nu> hotspot hutspot schieham !

met vrijdag 8 maart David golek trio om 18:00.

help ons om het gratis te houden:

  • reserveer online, en kom ook echt
  • -kom gelijk lekker eten, als je het kan missen, bestel er een flesje wijn bij.
  • -nog steeds geld over? doneer een maaltijd voor wie het geld niet heeft
  • heb je zelf geen geld? je bent welkom, het concert is gratis en dankzij heat and eat hebben we een gratis maaltijd voor je. wel handig als je ook even reserveert.
  • mede mogelijk gemaakt dankzij het de groot fonds en fonds Schiedam Vlaardingen

vr 23 feb 18:00 gratis concert: hotspot hutspot schieham

Kluwer en van Haften Quintet

reserveer je tafel snel hier!

hotspot hutspot schieham is mede mogelijk gemaakt door het de groot fonds en fonds Schiedam Vlaardingen,

Bio Daan Kluwer (NL)
Met zijn expressieve geluid, lyrische improvisaties en verhalende composities behoort saxofonist, componist Daan Kluwer (Utrecht, 1998) tot een van de beloftes van de Nederlandse muziekscene.

Daan is in 2023 cum laude afgestudeerd aan Codarts Rotterdam en staat aan het begin van een glansrijke muzikale carrière. Hij is een veelgevraagd sideman en solist in zowel grote als kleine ensembles. Zo was hij onderdeel van verschillende toonaangevende orkesten zoals het Jong Metropole, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en de New Composers Pool. Daarnaast maakt hij deel uit van verscheidene jazzensembles waaronder zijn eigen kwartet, Klankpoeder, Where’s Dillie en het Loet van der Lee Quintet.

Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Hij was onder andere onderwerp van de NTR documentaire ‘New Generation’ en is tevens uitgenodigd als ‘Jonge Held’ bij Podium Klassiek

Nils van Haften (1969, The Netherlands)

Nils Is saxofonist, dirigent en docent. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en slaagde Cum Laude in 1994, en won in 1993 als solist The Skymasters Trophy.

Als bespeler van de sopraan-, tenor- en baritonsax; clarinet, bass-clarinet en dwarsfluit) nam hij 30 cd’s op en trad op in kleine en grote ensembles zoals The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, het Metropole Orkest, The Frankfurt Radio Bigband en The New Rotterdam Jazz Orchestra.

Nils is tevens dirigent van The Dutch Jazz Collective, West Coast Big Band en Bigband Blast.

Nils is ook docent aan het Codarts

Quotes over Nils:
“Hij vertelt echt een verhaal…fantastische voordracht…gebruikt niet te veel noten en heeft respect voor de melodie’’.
(juryrapport Skymasters Trophy 1993)

“ a true individual voice”
“…[Nils] has a different way of playing, almost sounding like Stan Getz quite unusual these days and is a very exploratory player”.

vrijdag 26 jan 18:00 gratis concert: hotspot hutspot schiejam


na een drukke werkweek.. vrimibo! hapje drankje jazz..

Het Pascal van den Dool Trio is een recent gevormd ensemble met Pascal van den Dool op piano, Davids Eglitis op drums en Flipe Cornejo op bas. Dit ensemble speelt composities van Pascal, naast ook eigen arrangementen van jazzstandards.

Pascal is een 23-jarige pianist, die momenteel zijn master afrondt op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier zijn ook de andere muzikanten actief.

De stijl heeft een duidelijke connectie met de jazztraditie, maargeeft een eigen geluid door gebruik van rijke harmonie in verscheidene grooves en uitgedachte vorm van de composities.Muzikale inspiratie komt onder meer van Keith Jarrett, Brad Mehldau en Gerald Clayton.

reserveren op www.hotspothutspotschieham.nl is aan te raden!

mede mogelijk gemaakt door het degrootfonds en fonds Schiedam Vlaardingen