hotspot hutspot schiejam!

In Hotspothutspot zal 24 november 18.00 uur Floriaan Wempe Kwartet te zien en te horen zijn, bestaande uit Floriaan Wempe op sax, Martijn van Iterson op gitaar, Steve Zwanink op bas en Tim Hennekes op drums.
Kortom, een subliem kwartet waar het jazzpodium van Hotspothutspot trots op kan zijn.
Als je daar als liefhebber niet bij bent, dan mis je wat!

slim om een tafel te reserveren! op www.hotspothutspotschieham.nl

Info:
Van jongs af aan hoorde Floriaan (4-12-1989) thuis jazz en klassieke muziek en vanaf 5-jarige leeftijd vroeg hij al naar cd’s van Charlie Parker en John Coltrane. Het werd al snel duidelijk dat hij saxofoon zou gaan spelen. Amper 12 jaar oud won hij een tweede prijs in het nationale Prinses Christina Jazz Concours. In de volgende jaren maakte hij deel uit van een groep jonge beloftes waarmee hij op vele podia speelde, waaronder vier maal het North Sea Jazz Festival. In mei 2014 behaalde Floriaan cum laude zijn masterdiploma met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
September 2012 bracht Floriaan zijn debuut-cd ‘Flo’s Flow’ uit op Challenge Records.Verder heeft Floriaan gestudeerd bij en/of het podium gedeeld met onder andere Chris Potter, Roy Hargrove, Aaron Goldberg, Benjamin Herman, Peter Beets, Rik Mol, Juraj Stanik, New Cool Collective, Frank McComb, Slide Hampton, Reuben Rogers en Gregory Hutchinson.
“Het gemak waarmee Wempe speelt is verbluffend, zo lenig, zo frivool. De saxofonist toont een eigen handschrift en dat kan alleen nog maar karakteristieker worden.”
Jan Jasper Tamboer, Jazzism
“Wempe’s geluid is krachtig en beheerst, onderscheidend en soms verwijzend naar grote namen als John Coltrane, Joe Lovano en Joshua Redman.”
Peter J. Korten, Jazzflits
Martijn van Iterson is geboren in 1970 in Leiden.Hij studeerde aan het conservatorium in Hilversum. 1998 vond de release van zijn eerste album plaats, genaamd It’s Happening, In 2004 was de release van zijn album The Whole Bunch met het Martijn van Iterson Quartet en in 2014 de release zijn vierde album: Swarms . Sinds 2010 tot heden is hij vast lid van het Jazzorkest van het Concertgebouw .
In 2016 won Martijn de Duitse Preis der deutschen Schallplattenkritik voor het album “ Live at 
the Amsterdam Concertgebouw” met Fay Claassen en Trio Peter Beets.

Steve Zwanink is een zeer bekende Nederlandse bassist en veel gevraagd. Zo heeft hij gespeeld met Peter Beets, Jesse van Ruller en het Ben van der Dungen Quartet.

Ook drummer Tim Hennekes is veel gevraagd en veelzijdig. Hij speelt o.a. als vaste drummer met Peter Beets.

Kortom, een subliem kwartet waar het jazzpodium van Hotspothutspot trots op kan zijn. Als je daar als liefhebber niet bij bent, dan mis je wat!

www.floriaanwempe.com