vr 23 feb 18:00 gratis concert: hotspot hutspot schieham

Kluwer en van Haften Quintet

reserveer je tafel snel hier!

hotspot hutspot schieham is mede mogelijk gemaakt door het de groot fonds en fonds Schiedam Vlaardingen,

Bio Daan Kluwer (NL)
Met zijn expressieve geluid, lyrische improvisaties en verhalende composities behoort saxofonist, componist Daan Kluwer (Utrecht, 1998) tot een van de beloftes van de Nederlandse muziekscene.

Daan is in 2023 cum laude afgestudeerd aan Codarts Rotterdam en staat aan het begin van een glansrijke muzikale carrière. Hij is een veelgevraagd sideman en solist in zowel grote als kleine ensembles. Zo was hij onderdeel van verschillende toonaangevende orkesten zoals het Jong Metropole, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en de New Composers Pool. Daarnaast maakt hij deel uit van verscheidene jazzensembles waaronder zijn eigen kwartet, Klankpoeder, Where’s Dillie en het Loet van der Lee Quintet.

Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Hij was onder andere onderwerp van de NTR documentaire ‘New Generation’ en is tevens uitgenodigd als ‘Jonge Held’ bij Podium Klassiek

Nils van Haften (1969, The Netherlands)

Nils Is saxofonist, dirigent en docent. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en slaagde Cum Laude in 1994, en won in 1993 als solist The Skymasters Trophy.

Als bespeler van de sopraan-, tenor- en baritonsax; clarinet, bass-clarinet en dwarsfluit) nam hij 30 cd’s op en trad op in kleine en grote ensembles zoals The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, het Metropole Orkest, The Frankfurt Radio Bigband en The New Rotterdam Jazz Orchestra.

Nils is tevens dirigent van The Dutch Jazz Collective, West Coast Big Band en Bigband Blast.

Nils is ook docent aan het Codarts

Quotes over Nils:
“Hij vertelt echt een verhaal…fantastische voordracht…gebruikt niet te veel noten en heeft respect voor de melodie’’.
(juryrapport Skymasters Trophy 1993)

“ a true individual voice”
“…[Nils] has a different way of playing, almost sounding like Stan Getz quite unusual these days and is a very exploratory player”.